9 Kasım 2012 Cuma

Solstheim Adası


Yeni Skyrim DLC'si olan Dragonborn sayesinde oyuna eklenen yeni yerlerden birisi olan Solstheim Adası'ndan bir görüntü. Skyrim'in kuzey doğusunda ve Vvardenfell'in kuzey batısındadır.

7 Kasım 2012 Çarşamba

Bonemold Zırhı


The Elder Scrolls III:Morrowind'de bulunan '' Bonemold '' Zırhı yeni Skyrim DLC'miz olan Dragonborn'dada bulunacak tabi sadece bu zırh değil bir çok yeni zırhlarla beraber.

6 Kasım 2012 Salı

Death Hound (Ölüm Tazısı)


Vampirler tarafından yoldaş olarak kullanılırlar. Kırmızı gözleri, simsiyah tüyleri ve boyunlarında kalın bir demir tasma bulunur. Adlandırılmış iki Death Hound(Ölüm Tazısı) vardır ; Cusith ve Gamr.

Hearthfire


Yeni ek paketimiz sayesinde artık Skyrim'i Sims'e çevirebiliyoruz. Evlatlık edinebiliyor, ev yapabiliyor ve evimizin içini döşeyebiliyoruz. Kısacası kendi sarayımızı inşa ediyoruz. Tabii ki bu evleri istediğimiz yerlere yapamıyoruz, sadece Morthal, Falkreath ve Dawnstar şehirlerinin bulunduğu eyaletlerdeki boş arazilere ev yapabiliyoruz.

Xbox 360 ve PC için geliştirilmiştir. 

3 Kasım 2012 Cumartesi

Summerset Gölgeleri


Skyrim'de bulunan Altmer(High Elf) Hırsızlık Loncası'dır. Bu loncaya katılamayız. Liderleri Linwe'dir. İsimlerini memleketleri Summerset Adaları'ndan almaktadırlar. Linwe'nin üzerinde kısa kollu Hırsız Zırh'ı bulunmaktadır.

2 Kasım 2012 Cuma

Forsworn


Forswornlar veya diğer isimleriyle Reachmen yada Witchmen of High Rock olarak adlandırılırlar. Forswornlar bir Breton topluluğudur ama sadece Markarth'taki Forsworn görevinde diğer ırklardan olan üyelerde vardır. Genellikle Reach bölgesinde topluluklar halinde gözükürler. Yıllar önce Ulfric Stormcloak, Forswornlar'ın şehrini elinden almıştır ve Forswornlar'da Nordlar'ı öldüreceklerine yemin etmişlerdir. Liderleri Cidhna Madeni'nde ki Madanach'tır ve Madman of the Reach diye bilinmektedir.

Dragonrend


Dragonrend, Bir ejderha haykırışıdır. JOOR, ZAH ve FRUL kelimelerinden oluşmaktadır. Bu kelimelerin anlamını sırasıyla " Ölümlü " " Sınırlı " " Geçici " olarak çevirebiliriz. Haykırışın içeriği bir ejderhanın ölümlü olduğunu göstermesidir. Ejderhanın ruhunu dışarı çıkararak uçuşunu engeller ve iniş yapmasını sağlar. Bu haykırmayı birkaç ölümlü keşfetmiştir, ve onların ölmesiyle Dragonrend kullanan kimse kalmamıştır. Bence Skyrim'deki en gerekli haykırışlardan biri. Bir düşünün ejderhayı uçarken vurmakla uğraşacağınıza hemen indirip öldürmek...

  • SPOILER
Elder Scrools ile geçmişi izleyip bu haykırışı öğreniyoruz. 

Arngeir


Arngeir, Greybeardler'dan birisidir. Kendisi yaşlı bir Nord'dur. Dovahkiin'in mentoru ve öğretmenidir. Ona Way of the Voice'i öğretmektedir. Greybeardlar arasında tek konuşandır. Çünkü Greybeardlar'ın sesleri o kadar güçlüdür ki insanları öldürebilir.  

Yarı Kral (High King)


Burada ki High King cümlesinin tam bir türkçe karşılığı bulunmamaktadır. Ama en yakın anlam olarak kralların kralıdır. High King aslında aşağılayıcı bir tabirdir. İmperialler tarafından değiştirilmiştir, King iken High King olmuştur. Yarı Kral(High King) Skyrim'in lideridir. Bu mevkiye sahip olan kişi aynı zamanda Tamriel İmparatorluğu'nun Yaşlılar Meclisi'nin de bir üyesi olur. Yarı Kral(High King), dokuz bölgenin Jarl'leri tarafından konseyde oylanarak seçilir. Oylamalar genelde bir önceki Yarı Kral(High King) öldüğünde yapılır fakat Yarı Kral(High King) bir düelloda yenilmiş ise acil oylama da yapılabilir. Bir Yarı Kral(High King) çağırıldığı düelloyu cevapsız bırakamazdı. Yarı Kral(High King) imparatora karşı bağlılık yemini ederdi.

4. Çağda Yüce Kral Torygg, Ulfric Stormcloak'la yaptığı bir düelloda öldükten sonra, Jarl'ler Yarı Kral(High King) seçimi için fikir birliğine varamamıştır. Geleneksel nord yasalarına göre Yarı Kral(High King) bir düelloda yenilmiş ise kazanan kendisinin yeni Yarı Kral(High King) seçilmesi için konseye bir istekde bulunabilirdi. Ulfric Stormcloack, kendisinin taht için en güçlü aday olacağı görüşündeyken düellodan sonra çıkan sivil savaş yüzünden imparatorluk Ulfric ve Torygg arasındaki düellonun eşit olmadığını, Ulfric'in The Voice kullandığını öne sürer. Ulfric Stormcloak diğer Jarl'leri kendisini Yarı Kral(High King) olarak seçmesi için zorlamıştır. Ama Solitude şehrini kendisi ele geçirip savaşı bitirdiği vakit, kendisi Yarı Kral(High King) olsun veya olmasın konseyin kararına uyacağını söylemiştir.

Tek Gözlü Hakon


Tek Gözlü Hakon, eski Nord kahramanlarından biridir. Kendisi Dragon War'da Alduin'i durdurmaya çalışan üç büyük savaşçıdan birisidir(Diğerleri Felldir ve Gormlaith). 

  • Spoiler
Kendisini Elder Scroll'u okurken Throat of the World'de veya Sovngarde'a gittiğinizde görebilirsiniz. Ayrıca Call of Valor haykırışını kullandığınızda Hakon'un ruhu size yardıma gelir.